Το 401 Στρατιωτικό νοσοκομείο βρέθηκε τελευταία δυο φορές στο επίκεντρο της επικαιρότητας. Τις τελευταίες ημέρες με αφορμή το περιστατικό με τους αστυνομικούς, οι οποίοι είναι δικαιούχοι νοσηλείας και απαίτησαν να υπάρχουν ελεύθερες κλίνες για την νοσηλεία έκτακτων περιστατικών.

Το άλλο περιστατικό σημειώθηκε πριν ένα περίπου μήνα και αφορά δημοσιεύματα που επιχείρησαν να ρίξουν λάσπη στο Διακλαδικό Καρδιοχειρουργικό Κέντρο, το οποίο είναι ένα από τα πλέον σύγχρονα της χώρας.

Δεν υπάρχει καλύτερη απάντηση, από την ανοικτή επιστολή που έστειλε εν ενεργεία στρατιωτικός, πρώην Γενικός Γραμματέας της Ένωσης στρατιωτικών Θεσσαλίας, με την οποία δημοσιοποιεί την περιπέτεια υγείας που έζησε και ευχαριστεί δημόσια το νοσοκομείο και τον γιατρό, που τον κράτησαν στη ζωή!

Ευχαριστήρια Επιστολή

Από: Λγος (ΠΒ) Κούτσικος Δημήτριος

Προς: Γενικό Αρχίατρο κύριο Χριστόφορο Κωτούλα, Αναπληρωτή Δντη Διακλαδικού Καρδιοχειρουργικού Κέντρου του 401 ΓΣΝΑ

Λάρισα, 01 Δεκ 17

Αξιότιμοι κκ,

Mε την παρούσα επιθυμώ να εκφράσω, δημόσια τις πιο θερμές ευχαριστίες μου και την ευγνωμοσύνη μου στον άνθρωπο, τον επιστήμονα τον συνάδελφο, ο οποίος πραγματικά μου έσωσε τη ζωή.

Πρόκειται για τον Γενικό Αρχίατρο κ. Χριστόφορο Κωτούλα, Καρδιοχειρουργό, Αναπληρωτή Δντη του Διακλαδικού Καρδιοχειρουργικού Κέντρου στο 401 ΓΣΝΑ.

Μετά από ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα υγείας που αντιμετώπισα και μετά από ταλαιπωρία τριών μηνών χωρίς να καταστεί δυνατό να βρεθεί λύση, απευθύνθηκα στον κ. Κωτούλα, ο οποίος με δέχθηκε, άκουσε το ιστορικό μου και αμέσως μου είπε τα εξής:

«Είσαι νέος άνθρωπος, οικογενειάρχης και εν ενεργεία Αξκός. Εδώ θα τα ψάξουμε και θα τα διερευνήσουμε όλα, θα βρούμε ακριβώς τι συμβαίνει, θα επέμβουμε να το διορθώσουμε και μου ξεκαθάρισε ότι δεν θα σταματήσει αν δεν με επιστρέψει στην οικογένειά μου ΟΡΘΙΟ.»

Και το έκανε! Μου έσωσε τη ζωή! Ασχολήθηκε μαζί μου όσο κανένας. Με έψαξε υπομονετικά, βρήκε το πρόβλημα, απαιτήθηκε εγχείρηση στην καρδιά μου, με ενημέρωσε και με χειρούργησε άμεσα και με επιτυχία. Τήρησε τον λόγο του! και εγώ επέστρεψα ΌΡΘΙΟΣ στην οικογένειά μου!

Πραγματικά αισθάνομαι ότι η υποχρέωση που έχω απέναντι στον κ. Κωτούλα, δεν μπορεί με τίποτα να περιοριστεί σε ένα απλό ευχαριστώ. Είμαστε τόσο εγώ προσωπικά, όσο και η οικογένειά μου ευγνώμονες και κατάφερε να κάνει το «γολγοθά» που περνάγαμε με την σύζυγό μου πιο υποφερτό.

Τέλος θα ήταν σοβαρή παράλειψη αν δεν αναφερόμουνα και στην επιστημονική ομάδα του κ. Κωτούλα, λαμπροί επιστήμονες και Αξκοί όλοι τους καθώς και στο νοσηλευτικό προσωπικό, τόσο στις κλινικές που νοσηλεύτηκα όσο και στη ΜΕΘ στην οποία μάλιστα θεωρώ ότι απέκτησα πολύ καλούς φίλους. Σοβαροί επαγγελματίες όλοι τους!

Με ιδιαίτερη εκτίμηση, σεβασμό και ευγνωμοσύνη

Δημήτριος Κούτσικος
Λγος (ΠΒ)

 

Πηγή: www.armyvoice.gr