Οι παθήσεις του θώρακα που αφορούν τον πνεύμονα, το μεσοθωράκιο, τον οισοφάγο και το θωρακικό τοίχωμα, αντιμετωπίζονται από ομάδα γιατρών ειδικών για την κάθε νόσο. Στο επίκεντρο της κάθε ομάδας γιατρών στις νόσους που αντιμετωπίζονται με χειρουργείο είναι ο Θωρακοχειρουργός, αφού είναι ο υπεύθυνος χειρουργός.

Αν και σε απλές περιπτώσεις νόσων η ένδειξη θεραπείας των ασθενών είναι συχνά δεδομένη, πολλές φορές, η πάθησή τους είναι επιπλεγμένη, δηλαδή σύνθετη, με ιδιαιτερότητες, άλλοτε είναι μεν απλή αλλά ο ασθενής έχει και άλλα προβλήματα υγείας που την κάνουν δύσκολη. Στις περιπτώσεις αυτές οι ασθενείς και το συγγενικό τους περιβάλλον “πυροβολούνται” από διαφορετικές προτεινόμενες θεραπείες και πάρα πολύ συχνά καταφεύγουν σε ανάζητηση στο διαδίκτυο που το μόνο που αποφέρει είναι μεγαλύτερη σύγχυση και παραπληροφόρηση. Χαρακτηριστικά παραδείγματα είναι σε καρκίνο πνεύμονα το χειρουργείο ή η χημειοθεραπεία με ή και ακτινοθεραπεία.

Με την απόκτηση εμπειρίας πλέον της εικοσαετίας στην θωρακοχειρουργική με πλήθος θωρακοχειρουργικών χειρουργείων, είμαι στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσω την δημιουργία Ομάδας Δεύτερης Γνώμης για παθήσεις θώρακος η οποία αποτελείται πλην εμού από ιατρούς κατά περίπτωση ή στο σύνολό τους:

  • Πνευμονολόγο
  • Γαστρεντερολόγο
  • Ογκολόγο
  • Ακτινοθεραπευτή
  • Ακτινολόγο
  • Εντατικολόγο
  • Αναισθησιολόγο

Η Ομάδα προσφέρει συμβουλευτική γνώμη σε ασθενείς που πάσχουν από σύνθετα προβλήματα θώρακος ως προς τη διάγνωση της πάθησής τους καθώς και την βέλτιστη θεραπεία που αρμόζει στην κάθε μια ξεχωριστή περίπτωση ασθενούς.

Η Ομάδα μελετάει τον ιατρικό φάκελο του κάθε ασθενούς και βασιζόμενη στις πλέον σύγχρονες ευρωπαϊκές και αμερικάνικες κατευθυντήριες οδηγίες, καθώς και στην μεγάλη κλινική εμπειρία των μελών της, δίνει ενυπόγραφο πόρισμα με αναλυτικές οδηγίες και επεξηγήσεις, προτείνοντας την επικρατούσα περαιτέρω διερεύνηση και την πλέον σύγχρονη θεραπεία.

Επικοινωνία:

Τηλέφωνο: 210 77 82 220 - 697 44 42 292
e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.