Οι παθήσεις του θώρακα που αφορούν την καρδιά και τα μεγάλα αγγεία, αντιμετωπίζονται από ομάδα γιατρών ειδικών για την κάθε νόσο. Στο επίκεντρο της κάθε ομάδας γιατρών στις νόσους που αντιμετωπίζονται με χειρουργείο είναι ο Καρδιοχειρουργός, αφού είναι ο υπεύθυνος χειρουργός.

Αν και σε απλές περιπτώσεις νόσων η ένδειξη θεραπείας των ασθενών είναι συχνά δεδομένη, πολλές φορές, η πάθησή τους είναι επιπλεγμένη, δηλαδή σύνθετη, με ιδιαιτερότητες, άλλοτε είναι μεν απλή αλλά ο ασθενής έχει και άλλα προβλήματα υγείας που την κάνουν δύσκολη. Στις περιπτώσεις αυτές οι ασθενείς και το συγγενικό τους περιβάλλον “πυροβολούνται” από διαφορετικές προτεινόμενες θεραπείες και πάρα πολύ συχνά καταφεύγουν σε ανάζητηση στο διαδίκτυο που το μόνο που αποφέρει είναι μεγαλύτερη σύγχυση και παραπληροφόρηση. Χαρακτηριστικά παραδείγματα είναι σε παθήσεις καρδιάς το δίλημμα μεταξύ στεντ και μπαϊπάς.

Με την απόκτηση εμπειρίας πλέον της εικοσαετίας στην καρδιοχειρουργική με πλήθος καρδιοχειρουργικών χειρουργείων, είμαι στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσω την δημιουργία Ομάδας Δεύτερης Γνώμης για τις παθήσεις της καρδιάς και των μεγάλων αγγείων, η οποία αποτελείται πλην εμού από ιατρούς κατά περίπτωση ή στο σύνολό τους:

  • Επεμβατικό Καρδιολόγο
  • Καρδιολόγο εξειδικευμένο στις νεότερες τεχνικές απεικόνισης
  • Αγγειοχειρουργό
  • Εντατικολόγο
  • Αναισθησιολόγο

Η Ομάδα προσφέρει συμβουλευτική γνώμη σε ασθενείς που πάσχουν από σύνθετα προβλήματα καρδιαγγειακά ως προς τη διάγνωση της πάθησής τους καθώς και την βέλτιστη θεραπεία που αρμόζει στην κάθε μια ξεχωριστή περίπτωση ασθενούς.

Η Ομάδα μελετάει τον ιατρικό φάκελο του κάθε ασθενούς και βασιζόμενη στις πλέον σύγχρονες ευρωπαϊκές και αμερικάνικες κατευθυντήριες οδηγίες, καθώς και στην μεγάλη κλινική εμπειρία των μελών της, δίνει ενυπόγραφο πόρισμα με αναλυτικές οδηγίες και επεξηγήσεις, προτείνοντας την επικρατούσα περαιτέρω διερεύνηση και την πλέον σύγχρονη θεραπεία.

Επικοινωνία:

Τηλέφωνο: 210 77 82 220 - 697 44 42 292
e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.